loader
+381 63 566 763
office@zelenisad.com

Projekat Eco talk

Projekat Eco talk

05. Nov 2018.

„Eco talk“

je projekat koji je proistekao iz želje članova udruženja “Zeleni Sad” da se javnost, sa akcentom na mlade, u većoj meri zainteresuje za pitanja iz oblasti zaštite životne sredine i ekologije.

Projekat, koji je podržan od strane Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu, za cilj ima snimanje edukativne emisije o popularnom ekološkom problemu na teritoriji grada Novog Sada uz pomoć zainteresovanih studenata. Direktnim uključivanjem mladih, u kreiranje i realizaciju emisije, podstiče se njihovo interesovanje i želja za doprinosom u akcijama očuvanja kvaliteta životne sredine na način prijemčiv mladima, odnosno putem medija.

Prvi korak bio je “online” konkurs, na koji su se prijavljivali zainetresovani studenti Univerziteta u Novom Sadu, na sledeće pozicije : producent, režiser i montažer, novinar-voditelj, scenarista, scenograf i istraživač u oblasti zaštite životne sredine i ekologije, kao i oni koji žele da motivišu ljude da se uključe u istraživanje putem anketiranja. Posle nedelju dana, na sastanku u prostorijama udruženja sa učesnicima, razgovarali smo o gorućim temama u gradu i dali predlog sa deset potencijalnih tema na glasanje. Izabrana je tema “Deponije i reciklaža”. Usledila je priprema koncepta za emisiju, pozivanje gostiju, biranje lokacije i nabavka stvari potrebnih za snimanje emisije.

Dana, 1.11.2018, projekat "Eco Talk" je ušao u finalnu fazu, počeli smo sa snimanjem emisije u Kameničkom parku. Gosti emisije bili su dr Snežana Maletić, docent na departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta, Danijela Jankov, PR menadžer JKP "Čistoća" i Vanja Petković, predsednik udruženja "Čepom do osmeha". Još jednom im se zahvaljujemo što su izdvojile vreme i bile deo (naše) “eco talk” priče.